6 Ağustos 2010 Cuma

başlarken

zor şey imişsin sen blog işi. adeta macera oldun bana. ''neden benim de bir blogum olmasın ki?'' dediğime pişman ettin beni. hadi ''olsun'' demesi kolay oldu da, ya sonrası? kolay dediğime de aldanma, o bile aylar sürdü. ''yazacam da n'olacak?'', ''benim düşündüklerimden, yazacaklarımdan kime ne?'' gibi saçma sapan düşünceler, ''benim de bir blogum olsun'' dememi hep geciktirdi. bu düşüncelerin ''şu anda 70 milyon bizi izliyor'' kavramı ile aynı saçmalıkta olduğuna karar verince, isim bulma aşamasına geçmiş oldum.

bu aşama daha da zor oldu. çünkü asla basit düşünmeyiz. en basiti, en zor yaparız. türlü türlü kelime oyunları mı yapmadım; ingilizce, almanca, hatta ispanyolca kelimeler mi denemedim; g.tümden kelimeler mi uydurmadım.. hepsini yapmama rağmen bir türlü ''uygun'' cevabını alamadım. bi sürü işi gücü bırakıp saatlerce bunlarla uğraştıktan sonra yaptığım en doğru hareket, bu işin ehline danışmak oldu. büyük üstadın 10 dk'lık ''brainstorm'' u sayesinde isim aşaması da sonuca bağlanmış oldu. kendisine buradan saygılarımı sunarım.

bir sonraki aşama tasarım aşamasıydı ki, bu en kolayı oldu.

ve sonunda geldik en zor kısmına; ''ilk yazı''.

dünya kadar şey hakkında fikir sahibi olduğumu düşünsem de, şu sıralar yalnızlıktan sıkılmış bir halde deli gibi paylaşım ihtiyacı duysam da, şu ilk satırları yazmaya başlamak gerçekten zor oldu.
öyle ki sayfamda olması gereken tek şey bir ''yazı'' iken, yazı dışında her şeyi ayarladım. mevcut olmayan yazılardaki mevcut olmayan müzik paylaşımlarını çalması için bir media player ve görsel bir takvim, sayfa üzerindeki yerlerini aldılar.

bir haftalık bir hazırlanma ve bekleme sürecinin ardından, artık yazmayı ertelemeye yüzüm kalmayınca, ben de kendi kendimi gazladım, sırtımı sıvazladım, aslan/kaplan olduğumu düşündüm ve ilk adımı attıktan sonra gerisinin geleceğine de inanarak derme çatma da olsa bir-iki satır bir şeyler yazmaya karar verdim.

sonuç olarak; başlamak ne kadar zor olsa da, yazmaya alıştıkça coşacağıma inanıyorum.

siftahı benden, bereketi Allah'tan.

görüşmek ümidiyle..

2 yorum:

  1. ben hemen ilk izleyici olayım da bereket işi allaha kalmasın :)

    her gün en az 3 yazı istiyorum :D hadi hayırlısı bakalım.

    müzik şeysinde de no songs var onu bi şey edelim hocam.. :D

    YanıtlaSil
  2. her gün en az üç yazı mı??? naptın sen dostum yaa =D

    onu da halledecez işte, şarkı falan paylaşmak lazım, bi kaç yazı geçsin, aradan çıkar o iş =P

    YanıtlaSil